Portfóliónk

Hogyan készül

A csokoládékészítésben sajnos az alapanyagok nem elsősorban helyiek, hanem beszerzésükhöz szinte a világot kéne bejárni, hogy  legjobb termelőktől, készítőkől szerezhessük be a prémium hozzávalókat. Mi ezt elsődlegesen közvetve az Európa-i partnereink segítségével biztosítjuk. A csokoládé alapanyagok Dél-Amerikából, Afrikából, a vanília Madagaszkárról, a mogyoró Piemontból míg a mandula Kaliforniából vagy a Mediterráriumból érkezik.

Alapanyagok

Mogyoró

Mandula

Pisztácia

Vanília

VALRHONA, CREA, DOMORI csokoládék

A francia Valrhona vagy az olasz Domori és Crea csokoládégyártók biztos alapjai-garanciái az általunk célzott minőségnek, de ez önmagában kevés lenne. Ezt csak itt a műhelyben tudjuk személyesen úgy értelmezni, formálni, ízesíteni – MAGALKOTNI, hogy termékeink a prémium érzéssel önazonossá váljanak valamint a fogyasztóink számára magas élvezeti élményt nyújtsanak. Nem csak a mennyiségen van a hangsúly, hiszen egy szem bonbon kóstolása is remek dolog. Mi az összes csokoládénkat többszörösen temperáljuk, ízesítjük, formába öntjük, a legtöbbnél kézi festést alkalmazunk vagy díszítjük, szórjuk, csomagoljuk, szállítjuk és nem utolsó sorban minőségét személyesen garantáljuk.

valhrona_csoki

VALRHONA

CREA

domori_csoki

DOMORI

A mi világunk csupaszín

Nevezik így is, úgy is. Mindenesetre nálunk, a ZAX-nál ezeknek a 10 gr körüli mesterműveknek van immáron 9 éves készítési hagyománya és ismétlődő, egyre bővülő rajongótábora.. Ebben a kis csodában tobzódik a hagyomány és az innováció éppúgy, ahogy a klasszikus nugát és a  trendi passiógyümölcs töltelék. Itt aztán lehet fantáziálni és kell is. Mi biztosan a változatos kényeztetésre törekszünk. ENJOY! …igen, így nagybetűkkel.

IMG_E0871
IMG_1739
IMG_1285.jpg
IMG_1167
bonbon02
bonbon04
bonbon05
IMG_1028
IMG_0887

Színes tábláink

JOU [zsú]

Mandula, pisztácia valamint a világ legkiválóbb mogyorószemei Piemontból és persze az elengedhetetlen csokoládéink kombója. Abból is két eltérő kakaó szárazanyag tartalmú csokival. Kérdezhetnék:  klaszzikus kreáció a ZAX-tól? A válaszunk – IGEN! Az étcsokoládé 70% VALRHONA GUANDA, míg a tejcsokoládé alap is magas 38%. Az exkluzív csomagolás a , 110gr-os, legnagyobb táblacsokoládénkat rejti ill. részben mutatja is a vásárlóinknak.

CHOCOLOR

a ZAX 3D signature csokoládé táblái egytől-egyig kézzel festettek. Alapanyaguk CREA és tej és fehércsokoládé néhány esetben kombinálva speciális, gyümölcs ízesítésű Valrhona csokoládéval. Ez nem csak egy sima táblacsoki, hanem sokkal inkább vizuális és érzéki élményt adó karakteres élvezeti cikk. Színviláguk folyamatosan változó, talán a készítőjének aznapi innovációs késztetésétől is függően. Vagány!

SINGLE ORIGIN

táblacsokoládéink közül ezek a négyzet alakú 100gr-os termékek elsősorban a kiemelt termőhelyek különös, gazdag ízvilágait mutatják be, felidézik származási helyüket – Ecuador, Venezuela, Jamaica. Férfiasan fanyar. Egészen véletlenül itt a 100-as számnak lehet kissé misztikus szerepe, ugyanis 100mm-es méret, 100gr-os súly, 100%-os tisztaságú kakaóvaj – tehát 100% csokoládé. Ám legyen!

Óriási, friss, zamatos

Óriási táblákban él harmóniában , de általában rövid ideig együtt az ét, tej és fehércsoki a válogatott magvakkal, melyeket teljesen körbefon a tömény csokoládéburok. Nincs menekvés! Ennél a táblánál a frisseséget kilóban mérjük – ez a titkunk nyitja. Hetente változó, friss, tömör-gyönyör.

Magvak a csoki ölelésében

A JOU-nak a legömbölyített változata. Ismét a klasszikusok. Mogyoró és mandula randevúja a lágy csokoládéréteg bevonattal. Rétegezett ízhatás. Szájban ráharapással kellemesen roppan és hosszú, kakaós utóízeivel szépen elolvad.
Könnyítésként ajánljuk a PEARL kicsi, légies, gyöngyszerű, étcsokoládéval bevont gabonapehely termékünket.

A mogyoró és a csoki konzisztenciája

A világhírű mogyorókrém gourmet változata. Egymást szorítaná ki benne a mogyoró és a csoki – na, de pont ez az egyik fontos feladata a csokoládékészítőnek, hogy ebben  mennyei egyensúlyt találjon. Ízek és állagok között balanszírozzon. Ízbomba!
Hamarosan gyümölcs spread-ek is a kínálatba kerülnek!

Roppanós élmények

Ki ne szeretné reggel, délután, este, kávéhoz, teához vagy csak úgy nassollásképpen a roppanós  kekszet?! Mondhatni, talán mindenki.
Akkor mi sem vesszük félvállról. Készítünk  hát belül kakaókrémes, kívül pedig isteni csokoládéval bevont kockákat.  Máskor meg összetörjük a kekszlapkákat és pároztatjuk a csokoládéval, így lesz majd ÍZLETESEN ROPPANÓS, mert az az igazi.

Az óriás praliné

Kiemelt olasz partnerünktől származik a portfóliónk ezen része. Külön csomagolt, 18gr-os , alacsonyabb kakaó tartalmú tej és étcsokoládé  és mogyorókrém, szarvasgomba, tejszín  kombinációjú óriás pralinék. Varázslatosan fínom, felettébb krémes. Fogyassza akár egyedül, de szerintünk még jobb egy kellemes baráti társaság kísérő élvezeti cikkévé tenni. Próbálja meg Ön is! Próbáld meg Te is!

zax-bonbon
zax-praline